ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

Зіновій Ждиняк

Зіновій Ждиняк "Працювати треба під конкретного замовника".

ТзОВ "Завод Електронпобутприлад", керівник Зіновій Ждиняк, серед переможців грантового конкурсу Львівського регіонального партнерства зайнятості "Опліч".

Різноманітних нарогод, подяк, відзнак у підприємства є багато , але грантову підтримку -10 тисяч доларів США, виробники одержали вперше. "Отримати кошти для розвитку, каже директор, - це колосально."

Історія заводу розпочалась у 1964 році. В архіві підприємства зберігається технічна документація усіх виробів заводу. У свій час спеціалізувались на виготовленні побутової техніки, потім освоїли виробництво двигунів малої потужності. Сьогодні виробляють сучасні двигуни нового покоління BLDC. Це безщітковий двигун, енергоефективний, безшумний, з великим ресурсом.

Ця продукція характеризується високою точністю. Двигун використовується в інтелектуальних сферах: автоматизованих системах управління, в роботах, станках з числовим управлінням, тощо.

"Сировину стягуємо з цілого світу, - розповідає Зіновій Іванович.- Для двигунів потрібна спеціальна сталь, електротехнічна сталь, що проводить електромагнітні поля, енкодери, плати, магніти, т.п".

З 2020 року львівські виробники налагодили експорт цієї продукції у Німеччину.

За грантові кошти ТзОВ "Завод Електронпобутприлад" уже замовило спеціальне устаткування, штамп послідовної дії для вирубки ротора та статора двигунів BLDC. З новим обладнанням завод зможе наростити об'єми виробництва двигунів.

" У іноземців ми навчились, що треба працювати під конкретного замовника,- каже З.І. Ждиняк про нові ринки збуту.- Замовник дає технічне завдання, а ми розробляємо і виготовляємо під них двигун."

На підприємстві працює 70 людей. Поруч з ветеранами трудиться і молодь. Ситуація з робітничими кадрами складна, але не безнадійна. Серед учнів закладів профтеосвіти, які щорічно проходять виробничу практику на заводі, зі слів директора, трапляються самородки. Керівник підприємства завжди особисто зустрічається з перспективними практикантами, переконує їх залишитись працювати на виробництві.

Тут планують, найближчим часом, створити ще 15 робочих місць.

Збудувати поруч з існуючим, новий виробничий корпус - давня мрія керівника підприємства: "Ми її обов'язково зреалізуємо."

Виконавчий партнер проєкту ГО Центр "Жіночі перспективи".

↘️ В межах Проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини, за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.