ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

Переможці конкурсу «Розпочни і вдосконалюй свій бізнес» отримали гранти

Переможці конкурсу «Розпочни і вдосконалюй свій бізнес» отримали гранти

Обрано переможців конкурсу “Розпочни і вдосконалюй свій бізнес”. Перемогу здобули 27 осіб з різних громад області, 10 внутрішньо переміщених осіб, 17 місцевих мешканців. Свої бізнес- ідеї молоді підприємці будуть реалізовувати у сфері надання послуг, харчовій та легкій промисловості, деревообробці та меблевій галузі.

Вручення сертифікатів переможцям проходило у сесійній залі Львівської міської ради.

Про немалий шлях до перемоги, нагадала присутнім грант-менеджерка Проєкту Наталя Наконечна: “У конкурсі могли брати участь ті, хто пройшов навчання на тренінгах “Розпочни і вдосконалюй свій бізнес”. 5 - ти денні тренінги, які вели сертифіковані тренери Міжнародної організації праці Алла Журавель і Іван Харченко, були у Львові, Моршині, Стрию, Самборі. 125 осіб пройшли навчання основам бізнесу. На конкурс бізнес-планів була подана 51 заявка. Грантовий комітет визначив 27 найкращих стартапів. Кожен з них для ведення бізнесу отримає грантову підтримку до 3000 доларів США.”

З вітальним словом до молодих підприємців звернувся Джамал Ходжич, старший технічний радник Міжнародної організації праці: “В межах Проєкту ми надаємо підтримку для стартапів. Малий і середній бізнес - основа майбутньої, успішної України. Він гнучкий, швидше реагує і підлаштовується під різні виклики. Ми також продовжуємо надавати підтримку Україні у сфері розвитку підприємництва, посилення соціального діалогу, організації праці. Хочу всіх привітати, що наважилися зробити цей крок і розпочати власну справу. Тільки сильні люди здатні на це.” 

“Маленькими кроками ми йдемо до Перемоги. Ми переживаємо страшні часи, попри те для нас відкриваються нові можливості і нові ринки. Я хочу вас надихнути, можливо це гарний час, щоб почати власну справу і для вас відкриються нові горизонти. Ті, хто отримують гранти Міжнародної організації праці, 99% - жінки. Чоловіки зараз на фронті, жінки тримають тили і ми мусимо це робити”, - сказала у своєму виступі Тетяна Міненко, національна координаторка Проєкту Міжнародної організації праці               Вітали переможців і учасники партнерства “Опліч”: голова партнерства Василь Барилюк, директор Львівського обласного центру зайнятості, Вікторія Довжик, директорка департаменту Львівської міської ради, Наталія Рибак, заступниця директора Національно-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області, Оксана Куденчук, завідувачка сектору підприємництва та регуляторної політики Львівської міської ради, Мар’яна Луцишин, керівниця Західноукраїнського офісу Європейської бізнес-асоціації, Михайло Яворський, виконавчий директор ГО «Львівське обласне об’єднання організацій роботодавців».

Всі бажали переможцям плідної праці, руху вперед, надійного партнерства в бізнесі. Запросили активно вливатись у місцеве бізнес-середовище, також скористатися існуючими міськими, обласними, державними програмами підтримки для розбудови власної справи.

Зворушливими були виступи переможців конкурсу.

Катерина Головачова: “Мені 42 роки. Я з Запоріжжя. Все життя мріяла про бізнес. Цей день настав, завдяки команді партнерства ”Опліч”. Я повірила в себе. Дякую!”.

 Марина Тітаренко: “Я з Лисичанська. На Львівщині почали з нуля. Дякую донорам, всій команді за розуміння і підтримку. Хочемо нести добрі емоції. Рухаємось правильним курсом. Перемога за нами!”

Максим Максименко: “Я з Запоріжжя. Тато - військовий, з 2014 воює. Я відповідальний за маму, сестру, дружину і дочку. Зараз живемо у Самборі. Тепер я підприємець-початківець, завдяки участі в Проєкті розширились мої горизонти.”

Світлана Міщенко: “Я приїхала евакуаційним потягом до Львова, вночі з маленьким рюкзаком. У мене тут не було жодної знайомої людини. Цей проект змінив моє життя. Я потрапила в розвиваюче середовище. Дякую всій команді. Сама я б не досягла такого успіху. Я дуже щаслива!”

Мар’яна Кучма: “Завдяки “Опліч” зрозуміла, що я вагома людина у бізнесі. Ви навчайте, надихайте і мотивуйте. Для мене розпочинається новий етап у житті. Дякую усім!”

Виконавчий партнер Проєкту: ГО «Центр »Жіночі перспективи»».

В межах Проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини, за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.