ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

Навчання для жінок, які готові змінити світ

Навчання для жінок, які готові змінити світ

Про школу розвитку жіночих стартапів, мотивацію та дієві інструменти.

Львівське регіональне партнерство зайнятості "ОПЛІЧ" організувало навчання для підприємнць, які наважилися започаткували власну справу у час воєнного стану. "Самореалізація -  важлива для кожної жінки. Ми прагнемо підтримати тих, хто не злякався викликів непростих часів та розпочав свій бізнес. Особливо тих, хто втратив через війну рідний дім і  будує  все з початку", - підкреслила у своєму вітальному слові Любов Максимович, голова ГО "Центр "Жіночі перспективи".

Протягом трьох днів, з 28 по 30 березня 2024 року, проходило  навчання. Досвідчені експертки з різних галузей діяльності ділилися з учасницями цінним досвідом та практичними порадами. Вони зосереджувались на основних аспектах розвитку бізнесу : оподаткуванні, фінансовому плануванні та управлінні, маркетингу, просуванні на ринку, побудові бізнес-стратегії, залученні грантових ресурсів, онлайн-продажі, стратегії стійкості та адаптації бізнесу до кризових умов.

Учасниці  брали участь у діловій грі, де вони створювали бізнес-модель для практичного кейсу, навчалися рефлексії, захищали свої проєкти. Практичні вправи допомогли молодим підприємицям засвоїти нові навички і підготуватися до успішного розвитку своїх бізнесів.

 "Я вперше на такому заході. Маркетинг і просування - це моя слабка частина. Спікерки змушували мене виходити поза межі мого мислення, подивитися на свою сферу з іншого боку. Це було круто ", - поділилась Ольга Котович, власниця консалтингової фірми.  Ольга переселенка з Запоріжжя, два роки живе у Львові. Нещодавно разом з чоловіком відкрила виробництво харчових продуктів тривалого зберігання.

"Незабаром відкриття мого салону краси у м. Новояворівську. Я новачок у сфері бізнесу.  Мені цікаво все: і про податки, і про гранти, і про те, як вести соціальні сторінки, просувати власний бізнес",  - розповіла Наталя Саламатіна. Наталя - двічі переселенка  з Донецької області. Сім'я знайшла прихисток у с. Шкло Яворівського району.

"Інформації  отримала дуже багато. Я себе відчуваю такою мотивованою. Хочеться робити більше і більше", - каже Маргарита Тютюнник . Два роки тому жінка переїхала з Запорізької області у м.Самборі. Викладає латиноамериканські танці та започаткувала виготовлення солодощів.

 28 талановитих підприємиць завершили навчання у школі підтримки жіночих стартапів, отримали сертифікати.

Львівське регіональне партнерство " ОПЛІЧ" буде продовжувати навчання  для жінок - підприємиць, надавати їм дієві інструменти  для успішного ведення бізнесу та  сприяти їх професійному зростанню та розвитку економіки Львівщини.

В межах Проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» межах Проєкту за фінансування Міністерства закордонних справ Данії  та уряду Німеччини, за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Виконавчий партнер Проєкту - ГО " Центр "Жіночі перспективи".

Фото Олександри Крупської.