ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

Ігор Стахіра:

Ігор Стахіра: "Грант - мотивація до поліпшення."

Інтерв'ю з заступником директора ТзОВ" НВП "ІМВО" Ігорем Стахірою про продукцію підприємства, збереження трудового колективу, перший грант і амбітні плани на майбутнє.

- Науково - виробничому підприємству " ІМВО" цьогоріч - 30 років. Як змінилось виробництво за ці роки?

Ігор Стахіра. Спочатку це було невеличке підприємство з металообробки, згодом ми вирішили розширятися. Почали виробляти складські стелажі і дійшли до виробництва складських стелажних систем. Надаємо також рішення для логістичних компаній, щодо вирішення проблем раціонального заповнення їхніх площ. У складі компанії є конструкторський департамент. Він працює над тим, щоб використати повністю вільні місця. Підібрати найкращий тип стелажів для , який буде підходити під продукцію клієнта і під їхній тип складування.

- Хто є вашими замовниками?

Ігор Стахіра. Ми працюємо і на вітчизняний ринок і на закордон. Серед іноземних замовників - східна Європа і Велика Британія. Конкуруємо ціною з європейськими виробниками. У ЄС виробники дотуються, їм дають пільги і т.п. Ми ж надаємо універсальні рішення, якість, гарантію на нашу продукцію, на монтаж. Замовники довіряють нам.

- ІМВО - наукоємне виробництво. Які фахівці у вас працюють?

Ігор Стахіра. Великий спектр - інженери - конструктори, інженери-технологи, інженери - механіки, оператори станків ЧПУ, роботозованих зварювальних комплексів, тощо

На підприємстві - 120 працівників. Середній вік працівників - 40 років. Стараємось залучати випускників університетів, професійно - технічних закладів. Щоб вони поруч з старшими фахівцями здобували досвід, шліфували свої навики, напрацьовували авторитет.

- Як змінилася робота ТзОВ "НВП "ІМВО" під час російського повномаштабного вторгнення?

Ігор Стахіра. Війна скоригувала усі плани. Було багато тривог, як далі ? Але ми ні на один день не зупинялись. Оскільки, ми працюємо, B2B(бітубі) бізнес для бізнесу, в нас були замовлення. Замовники теж були занепокоєні нашою ситуацією. Ми запевнили, що замовлення виконаємо. Так і зробили.

Український ринок з початком війни просів. 2-3 місяці було повне затишшя. Ми бралися за різноманітну роботу. Навики надання різних рішень допомогли підприємству бути, як кажуть, на плаву. Перш за все, намагались зберегти колектив. Це фахівці, які вміють працювати на унікальному обладнанні. За кожним працівником - сім'я. Тепер нарощуємо ті темпи, які були до війни.

- Що спонукало вас брати участь у грантовому конкурсі Львівського регіонального партнерства зайнятості "Опліч "?

Ігор Стахіра. Довідались про конкурс випадково. Це був перший досвід участі у таких конкурсах.У нас професійна команда. Якісно підготували бухгалтерські, статутні документи. Пройшли 1, 2 -й етапи відбору, онлайн - зустрічі. Комісія зрозуміла наші наміри - придбати засоби вимірювальної техніки. Прилади потрібні були для підвищення якості продукції. Грант - мотивація до поліпшення, так можу підсумувати.

Ми вже купили різного роду вимірювальні прилади.Тепер є можливість робити поточні вимірювання, перевіряти якість на різних етапах виробництва. Кінцевий продукт від такого контролю стане тільки якіснішим. Це підвищить нашу конкурентність на ринку Європи. Сподіваюсь, в майбутньому, на ринку світу.

В межах Проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини, за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.