ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

Чверть мільйона доларів на підтримку бізнесу!

Чверть мільйона доларів на підтримку бізнесу!

26 переможців конкурсу серед мікро, малих та середніх, релокованих і місцевих підприємств Львівщини отримали грантову підтримку. Сума кожного гранту еквівалентна 10 тисячам доларів США.

Переможцями стали 10 релокованих та 16 місцевих підприємств. За допомогою грантів підприємці зможуть придбати обладнання, розширити виробництво, створити нові робочі місця.

Комп'ютерна академія "Шаг" з м.Мелітополя на початку війни релокувалась на Львівщину, у м. Дрогобич. "Вивезти обладнання з під обстрілів шансів не було, але , на щастя, вціліли люди. Люди це наш найцінніший ресурс, "- розповідає директорка комп'ютерної академії Любов Трибун.

Освітні послуги підприємці продовжували надавали онлайн, щоб перейти офлайн не вистачало ресурсів. У свій час в академії навчалось 600 студентів. Під час війни цей показник суттєво знизився.

Про конкурс і можливість отримати грант довідались з інтернету. Брати участь зголосились одразу.

За грантові кошти підприємці придбають обладнання для одного комп'ютерного класу. Облаштують 14 робочих місць для учнів і одне робоче місце для викладача. " Виживати не вихід, треба рухатись, розвиватись і відновлюватись",- впевнена директорка комп'ютерної академії.

Підприємиця Вікторія Примоленна через війну змушена була перевезти виробництво м'яких меблів з Києва у м.Великі Мости. Раніше фірма здебільшого виготовляла вироби на індивідуальне замовлення тепер вирішили запустити серійне виробництво. "Колектив ми фактично втратили. Зараз у нас проходять стажування нові працівники. Грант дасть можливість відкрити новий цех. Це дозволить розширитись, налагодити серійне виробництво"- ділиться планами Вікторія.

Тарас Буц , засновник компанії " Кайзервальд". ТОВ має 15 працівників, займається виробництвом дерев'яної тари. Раніше львів'яни 60% продукції відправляли на експорт.Через війну об'єми реалізації суттєво зменшились і це привело до спустошення матеріальних ресурсів компанії. " Бажання розвиватись і маштабуватись у нас є. Бачення, як це зробити є, а опертися окрім як на кредити більше ні на що. Коли дізнались у центрі зайнятості про конкурс і можливість отримати грант зраділи, вирішили брати участь і перемогли"- радіє власник бізнесу. Грантові кошти підприємець витратить на інструменти, зокрема закупить якісні пневмомолотки.

Конкурс проводився Львівським регіональним партнерство зайнятості "Опліч".

В межах проекту МОП "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні" за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH