ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

Бізнес - бранч для підприємниць.

Бізнес - бранч для підприємниць.

Про підтримку місцевого і релокованого бізнесів, обмін досвідом, стратегії стійкості бізнесу і лідерські якості.

”Стратегії співпраці жінок-підприємниць на Львівщині, можливості зростання в умовах кризи” - тема бізнес- бранчу, що відбувся 22 вересня.

Ділова зустріч у неформальній атмосфері викликала велике зацікавлення, зібрала понад 30 представниць релокованого і місцевого бізнесів, що працюють у м. Львові та Львівській області.

Відкрила зустріч асистентка проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», експертка з питань фінансів та оподаткування, залучення фінансів для бізнесу - Ганна Костюк: «Продовжуємо надавати підтримку підприємцям, які працюють у Львівській області або релокували свій бізнес до Львівської області. Сьогоднішня зустріч про партнерство між жінками, розвиток взаємовигідних бізнес-стосунків, обмін досвідом, створення можливостей для розвитку жіночого бізнесу. Ми будемо говорити про стратегії стійкості, адаптацію бізнесу у час кризи, сценарії чи стратегії розвитку.

У час війни жінки-підприємиці проявили себе, у найскладніший період, дбають не тільки про родини, дітей, але й розвивають бізнес, створюють робочі місця, формують команди, активно волонтерять, йдуть в ногу з часом. Щоб розвиватися, потрібно бути в колі тих, хто вже це активно робить. Формуємо майданчик для колаборацій, корисних зв'язків, знайомств, а в майбутньому це можуть бути спільні проекти».

Марина Дубініна - грантова менеджерка проєкту - представила учасникам бранчу Львівське регіональне партнерство зайнятості "ОПЛІЧ" та поділилась першими підсумками компоненту з грантової підтримки релокованного та місцевого бізнесів. Зокрема, вона зазначила: “Команда проєкту дуже пишається його результатами - тим, що 25 бізнесів не тільки отримали гроші, закупили необхідне обладнання, а й стали міцнішими, створили нові робочі місця. Родзинкою нашого проєкту став експертний супровід з основ проєктного менеджменту. Сподіваємось, що завдяки цьому, і мене це особливо тішить як експертку з проєктного менеджменту, наші грантоотримувачі здобули новий досвід участі в грантових проєктах, стали більш досвідченими в проектному менеджменті та зможуть в подальшому використовувати знання та навички, отриманні завдяки нашій допомозі. Також маю надію, що участь в проєктах, новий досвід допомагатимуть бізнесам рухатись вперед та ставати кращими раз від разу”.

Про програми підтримки бізнесу у військовий час від Львівської міської ради та Львівської обласної військової адміністрації, підготовку робітничих кадрів для бізнесу розповіли учасники Львівського регіонального партнерства зайнятості”Опліч”.

Оксана Куденчук, представниця управління економіки Львівської міської ради презентувала роботу Центру підтримки підприємництва, ваучерну підтримку бізнесу від міської ради. За ваучерною програмою уже видали 23 мільйони гривень. У даний час ще є ресурси і підприємці можуть звертатись до міської ради та отримати фінансову підтримку ще в цьому році. “Міська влади,- наголосила О.Куденчук,- зацікавлена, щоб було більше успішних бізнесів на території Львівської громади”.

Людмила Гончаренко, заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації розповіла про обласні програми підтримки сімейних господарств, дотації на утримання корів, програми кредитування для початкуючих фермерів , здешевлення лізингу, підтримку виробників органічної продукції. “Держава також сприяє розвитку переробного бізнесу, тепличних господарств, надає фінансування на розвиток садівництва, ягідництва. Цими ресурсами треба і варто користуватись”.

Зоряна Детчак - Климович, керівниця відділу інноваційних технологій і навчання Навчально - методичного центру професійно- технічної освіти у Львівській області надала інформацію про навчання для дорослих на корострокових курсах. Внутрішньо переміщені особи, місцеві мешканці можуть отримати затребувану на ринку праці професію з можливістю працевлаштування на підприємствах Львівщини.

 Кожна з учасниць бізнес - бранчу теж мала нагоду представити власний бізнес, продукцію чи послуги. В складних умовах підприємниці зуміли розвинути бізнес, сплачувати податки, підтримати працівників та їх родини, займатись виробництвом, переробкою чи надавати якісні послуги.(презентації учасниць за посиланням.

Ольга Добровольська, експертка , керівниця рекрутингової компанії агентства Red Berry та регіонального представництва Української платформи “Women in Business у Львівській області, менторка Board та Womentor, HR. провела для учасниць майстер - клас.

Тренерка розповіла про стратегії стійкості бізнесу в складних умовах, розібрала декілька стратегій адаптації бізнесу в час кризи. В процесі роботи з учасницями розглянули тематики - роль і завдання лідера, як надихати команду, як працювати з новими нішами та виходити на нові ринки, які сценарії розвитку можуть бути ефективними. Спільно проаналізували: стилі управління, колесо ризиків, інструменти роботи з персоналом, зокрема, сценарне мислення. 4 риси необхідні лідеру в період кризи: рішучість, емпатія, цілеспрямованість і комунікативні навички.

Учасниці на практиці мали можливість опрацювати сценарії роботи під час кризи, закріпити отриманні знання практичними вправами і командною роботою, надати поради одна одній та розробити власні плани розвитку у непростий час.

Бізнес -бранч пройшов у доброзичливій, продуктивній та приємній атмосфері. Учасниці і після завершення спілкувались, налагоджували взаємини, обмінювались контактами.

Виконавчий партнер проєкту ГО Центр "Жіночі перспективи".

↘️ В межах Проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини, за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

А ще, виявили бажання зустрічатись частіше, розвиватись разом, думати про проекти які сприятимуть розвитку жіночого бізнесу на Львівщині.