ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

ЛЬВІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАЙНЯТОСТІ

АДМІНІСТРАТОР: ЛІДЕР ДУМОК ТА ГОСТИННОСТІ

АДМІНІСТРАТОР: ЛІДЕР ДУМОК ТА ГОСТИННОСТІ

Про навчання на короткострокових курсах, нові вміння і бажання слухачок.

У цей важкий період, кожна жіноча історія - особлива. Оксана - справжня героїня. Евакуювалась з Донецької області до Львова. Вона - дружина військового та мати п'ятьох дітей, яка, не зважаючи на усі труднощі, змінила своє життя. Зараз Оксана навчається на короткострокових курсах перекваліфікації, на адміністратора. Вже знайшла роботу за цією спеціальністю.

14 жінок опановують навички адміністратора у сфері обслуговування та організації роботи з персоналом на підприємствах ресторанного та готельного сервісу. Це вже наша друга група.

Обов'язки та функції адміністратора, складання в програмі Excel анкетного меню, зустріч та розміщення гостей, розрахунок із споживачами, подача екзотичних коктейлів у цікавому склі, організація роботи готельного комплексу, управління бронюванням, комунікаційні навички - це далеко неповний перелік з того, що вчать на курсах.

Професія адміністратора – це здатність ефективно вирішувати проблеми, бути дружнім до клієнтів та забезпечувати безперебійну роботу закладу.

"Адміністратор - це важлива людина в ресторані. Вона відповідає, за відсутності менеджера, за життєдіяльність ресторану. Це має бути лідер думок, людина яка може об'єднати команду і повести за собою. Сервіс - це дуже важливий сегмент роботи адміністратора. Також має бути грамотна людина, яка прагне до розвитку. А ще клієнтоорієнтована, щоб гість, який прийшов до нас, у нас залишився і приводив своє близьке оточення,- сказала на зустрічі з слухачками курсів Ольга Бріжанкіна, керівниця з набору персоналу популярної мережі ресторанів "TOMATINA". Вона розповіла про вакансії у мережі, умови праці, закликала майбутніх адміністраторок подавати резюме.

"Мені подобається сфера гостинності, я працювала хостесою і офіціанткою, навіть їздила на заробітки, у свій час, до Польщі. Не хочу нікуди більше виїжджати, хочу свій потенціал реалізувати в Україні, "- розповідає львів'янка Оксана Кручок.

"Після завершення навчання обов'язково буду шукати роботу, хотіла б працювати адміністратором готелю у нічну зміну, а вдень займатись дітьми. У мене двоє синів, "- ділиться планами переселенка з м.Мелітополя Тетяна Неділько.

Навчання тривало 15 робочих днів,  на базі ДНЗ “Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг”.

"Позитив у тому, що люди себе знаходять після навчання на таких курсах. Вони отримують часткові, але дуже затребувані компетенції на ринку праці. Навіть, коли внутрішньо переміщені особи повернуться в свої рідні міста, вони зможуть там продовжити працювати з тими навичками , що здобули у нас. Зрештою, ці компетентності можна також застосовувати і у своєму домі, і у своїй родині,"- переконана Марія Кіска, в.о директорки ДНЗ "Львівське ВПУ торгівлі та сфери послуг"

Випускниці короткострокових курсів перекваліфікації «Адміністратор в організації ресторанного та готельного бізнесу» - це фахівчині з високим рівнем відповідальності та  вмінням працювати в напруженому режимі. Вони  забезпечать зручність та комфорт як для гостей так і для співробітників, і стануть невід’ємною частиною успішної діяльності вашої компанії.

Виконавчий партнер Проєкту Центр "Жіночі перспективи"

В межах Проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини, за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH